Karácsony 2011

Cewe ünnepi kihívására készítettem ezt az oldalt. Az ez első önállóan kivitelezett karácsonyfám, lila és ezüst színekben, nekem tetszik. :-)


Felhasználtam:
Gomb: Beszteri
Papírok: Rakusia Design
Elemek: Eagleszem, LiseteScrap, Cewe: Butlers díszek.

Titok

Dido a házigazdája a 2. novemberi kihívásnak a Scrapbook.hu-n. A feladat Dido egyik oldalát kell liftelni, amit viszont nem láthatunk, csak leírást kaptunk róla, illetve "kukucskálni" lehet egy kicsit. :-) Nagyon tetszett a feladat, megpróbáltam minden tőlem telhetőt kihozni magamból, és ezt az oldalt hoztam össze:


Remélem, hasonlít valamennyire. :-)
A fotón a gyermekem Tihanyban.

Felhasználtam Dido hullám-sablon freebie,
Kimla,
FanetteDesign,
és néhány elemet régebbi freebiekből, amik forrását sajnos nem tudom.

Otthon

Újra itt az ősz, és vele a Nemzetközi Digitális Scrapbook-napok. Ennek örömére a magyar scrapbook-osok kis csapata alkotott egy szuperséges blogvonatot. Ennek elemeiből, papírjaiból használtam fel alábbi oldalamhoz, mely a novemberi SB. Gondolatok kihívásra készült, melynek témája - mi más lehetne? - az Otthon.
Beszteri egy WA csomaggal készült, melyből fel kell használni a kihíváshoz is valamit, és egyben a blogvonat része. Mondanom sem, hogy ismét gyönyörűt alkotott. :-) De a többi állomást is érdemes végigjárni!
További remek kihívások, játékok, valamint a blogvonat részei a Scrapbook.hu-n (még nem tudom, tudok-e részt venni valamelyiken, időhiány okán, de azért figyelgetem a dolgokat).

Íme az Otthon című oldalam:


Hozzávalók: Blogvonat: Otthon, édes otthon
Beszteri, Icka, Bóbitadesign, Altalena, Beedee, Maja, Darinka, Ritacica, Timo, Szrjudit, Kriszta, Ányi

Köszönöm minden alkotónak, nagyon szépek!

11

A Scrapbook.hu október havi 4. kihívására készítettem oldalt, ahol egyszerű volt a feladat: nagyfotós oldal legyen, és 1 db fotó legyen rajta, ami az oldal legalább 40%-át elfoglalja. Gyerkőcöm 11. szülinapját amúgy is oldalba szerettem volna foglalni, most jött el az alkalom.
Készítettem egy alternatív oldalt is, mellyel nem indulhattam volna a kihíváson, mert 2 fotó van rajta, de nekem ez is tetszett, ezért közzéteszem itt.

Ez készült a kihívásra:



Ez pedig a 2 fotós változat:

Felhasználtam:
Tharilis: Im like a bird collab
CatScrapCollab: Milestone
FanetteDesign: All That I Love
Maszkok

Madeira

Cewe 126. heti kihívásának témája: az álomhelyek. Olyan helyek a világon, ahova szeretnénk eljutni, de nincs rá lehetőségünk.
Sok olyan hely van a világon, ahova szívesen elmennék, de soha nem fogok eljutni. Madeira szigete viszont visszatérő álmom... A róla olvasott útleírások és látott fotók alapján csodaszép, különleges hely lehet. Ezt az "álomszigetet" választottam témának.



Felhasználtam:
Ányi: TriColors:blue,green,brown mini kit,
Chriscrap: Imlikeabird collab

Új blogdesign

Nemrég találtam ezt a szuper blogruhát (forrás az oldal alján megtalálható), ami nagyooon megtetszett :-) Így hát gondoltam egy merészet, és lecseréltem erre a teljesen új sablonra a régit. A megszokott menük (kategóriák, olvasóim, archívum stb.) alul, a bejegyzések alatt mind megtalálhatóak. A bejegyzések, illetve az oldalak pedig teljes életnagyságban olvashatóak, ha rájuk kattintasz. Remélem, nektek is tetszik az új külső!

Októberi kihívások

A Scrapbook.hu októberi kihívásai ismét nagyon jók. :-) Ezekre készültem 2 oldallal.
A SB.Technika kihívás címe: Újragondolva. A feladat, hogy egy régebbi oldalunkat másként készítsük el, a fotót és a címet megőrizve.
Ez a régebbi (igazság szerint az egyik első) oldalam, amit felújítottam:


Itt pedig az újragondolt verzió:


A fotó a fiam 7. szülinapján készült, gyertyafújáskor. :-)


Az Inspiráció kihívás címe: Ilyesmi dolgokat szeretek én. A feladat egyszerű: olyan dolgokat, apróságokat, érzéseket stb. kell oldalba foglalnunk, amiket szeretünk, jó érzéssel töltenek el.

Ezt készítettem:


Felhasznált dolgok forrásai:
LaurenceDesign
Delph, FanetteDesign / collab365project /
KAagard: Sunny Day
Erica Zane: In Formal
KWD: Ticket to Autumn

Zene

Az októberi első kihívás, Beszteri "Gondolatok" kihívása, melynek témája ezúttal a zene.
Ismét egy remek freebie-t is készített hozzá!
A zene fontos dolog az életemben, bár bevallom, inkább a könnyűzenét kedvelem. Azon belül viszont sokféle stílus tetszik, sok kedvencem van. A zene mindig ott van, a dal segít átvészelni nehéz élethelyzeteket, vagy egyszerűen csak felvidít és kikapcsol... egyszóval, fontos és szükséges.
Saját fotót, amely illett volna ehhez a témához, mégsem találtam. A Netről vadásztam le egyet a Google képkeresővel. Ez a fejhallgatós maci nagyon megtetszett. :-)

Ezt az oldalt alkottam:


Hozzávalók:
Beszteri WA-ja :-)
és LaurenceDesign, Bellisae Design, Fanette Design, Cinnamon Designs, Candy Coated Scraps készleteiből

Varrogassunk kihívásra

Gigi a házigazdája az SB.hu 2. szeptemberi kihívásának, amely szintén nagyon tetszett. Témája, hogy folyamatos varrás legyen az oldalon. Egyben ezzel neveznék Icka "vizes" fotós kihívására is. Gyermekem a Balaton 19 fokos vizével barátkozott éppen a fotómon. :-)



Mivel ehhez egy tök jó freebie is járt, és egyébként is szeretek varrásokat használni, öröm volt erre a kihívásra oldalt alkotni. Kissé minimalista oldal sikeredett. :-) Íme:


Felhasználtam:
Mörjike szuper varrásait :-)
A többi elem forrását sajnos nem tudom már, alkotó nélküli mappában vannak, régebbiek.

Tanulás

A Srapbook.hu szeptemberi kihívásai közül az első, akinek Beszteri a házigazdája és ismét kaptunk tőle egy remek freebie-t is :-), szóval a Gondolatok kihívás, melynek témája a Tanulás (mi más lehetne így iskolakezdéskor).

Ezzel az oldallal neveztem a kihívásra:


A fotón gyermekem, még harmadikos korában. Most már nagy ötödikes lett! :-)

Felhasználtam: Beszteri freebie-je,
Simply Swell-ből elemek (nyereménykészlet)
Laurence Design: Chance
és különféle ecsetek

Halvacsora

A Scrapbook.hu-n augusztusban indult 2 kihívásra is neveztem ezzel az oldallal. Egyrészt Mörjike Színispirációs kihívására, másrészt a 'Fotózz arcok nélkül' címűre.


A fotót a fiam készítette, ez az eredeti állapota, tehát tényleg "arcok nélküli". 2 éve Horvátországban nyaraltunk, és a házigazdánk az általa frissen fogott és grillezett hallal kedveskedett nekünk egyik nap. Erről kattintgatott a gyermek pár képet, melyből az egyiket felhasználtam az oldalhoz.


Felhasználtam:
Mörjike papírjait (nagyon szépek, köszönöm)
CatScrapCollab: Milestone
Erica Zane: In formal
Creashens: Simply Swell

Ez pedig a színinspirációs kép:

Cewe 117.heti kihívására

Ezt az oldalt Cewe 117. heti kihívására készítettem, ahol kettős feladat volt: egyrészt Beszteri egy template-jét kellett használni, másrészt pedig a Yellow Dream blogtrain készleteit. Na, egyik sem esett nehezemre, mert nagyon szép készleteteket alkottatok! :-) Az oldalam:


Template: Beszteri 13.
Elemek és papírok: Krissz, Blissz, Beedee és Erzsocica.

Ezúton is köszönöm a lehetőséget!

Ebéd Tihanyban

Ezt a címet adtam alábbi oldalamnak, amely az SB.hu 100% nyár kihívására készült, melynek a házigazdája Beszteri. Remek freebie-t is készített hozzá, amiből fel kellett használni az oldalon - na, ez nem esett nehezemre persze. :-)
Nem mellesleg kipróbáltam az egyik új készletemet is, amit nyertem. :-)


Feliratok: Beszteri
Elemek, papírok: CatScrapCollab: Milestone

Nyertem! :-)

Ismét sikerült nyernem Cewe heti kihívásain, a 115. hetin, amire a virágos (estikés) oldalt készítettem! Úgy örülök! :-) Ráadásul eléggé fáziskésésben vagyok, mert nagyon zajlik körülöttem az élet, és az elmúlt kb. 2 hétben nem is volt időm, erőm, energiám stb. géphez ülni, ez az igazság. Na de most már igyekszem visszatérni. :-)
A CatScrap boltjába kaptam utalványt, amit jól ki is használtam, mert pont 10 $-t költöttem. :-)
Ezeket választottam:



(nem mintha egy esküvő mostanában aktuális lenne, de nagyon tetszett...)


Ezt a szuper készletet (collab) pedig a többi mellé ajándékba kaptam! :-))

Úgyhogy nagyon örülök! Amint lesz egy kis időm, alkotok is majd velük természetesen!

Estike

Cewe e heti (már a 115.) kihívásán a téma a kedvenc virágunk volt. Ez nem volt nehéz feladat, mert nagyon szeretem a virágokat. Egyik kedvencemet foglaltam oldalba, a lilás-rózsaszín, jelentéktelen külsejű, de csodálatos illatú estikét.


Találtam hozzá egy versikét is, amely az oldalon is olvasható:

Estike
Kedves, jelentéktelen virág,
Elmennek mellette az emberek.
Kertjükbe ritkán viszik,
Mert szépségét látni nem lehet.

Színe halovány, virága pici,
A nemes viola rokona,
Csak az ő fejéről hiányzik
A gyönyörű virág korona.

Esténként szirmait megnyitja,
Mikor a világ elcsendesedik.
Illatát messze viszi a szél,
Szívébe új remény költözik.

Talán mégsem a külső számít…
A belbecs a fontosabb…
Hiú ábránd, kis virág.
Ne áltasd magad…

Csak este kellesz nekik,
Amikor bódító illatod,
Mindenki elfelejt,
Mikor szirmaid becsukod.

Talán van még jó ember,
Egy igazi jó barát,
Kinek nem számít a külső,
Mert szívével lát.

Talán van még szerető szív
E rideg, számító világban…
Talán akad még érző lélek,
Ki értékeli az illatot a virágban…
/forrás: mommo.hu/

Felhasznált anyagok: LaurenceDesign: Chance,
textúrák /CoffeeShop/

Szüleim

Cewe 114. heti kihívásán Beszteri ötlete nyomán, az volt a feladat, hogy egy új fotóból csináljunk régit, avagy a fotóöregítés. Szüleim romániai kirándulásán készült fotót választottam, és így sikerült:


Felhasználtam:
Cewe overlay-ét, és
Papírok: BellisaeDesigns
Elemek: Anita Design, VLim design

Barátságos kiskecske :-)

Az SB "Virágba borulunk" kihívására, melyet Sapimano indított. A feladat digiseknek annyi volt, hogy legyen 3 egyforma virág az oldalon, ebből kettőt színezzünk át.
Az oldalamon pedig a fiamat örökítettem meg, amint egy kiskecskével barátkoznak, mégpedig a balatonmagyaródi bivalyrezervátumban.


Felhasználtam:
Elemek, papír: LaurenceDesign

Repülés

Nyaralni voltunk! :-) Ezért nem is voltam gépközelben eddig. Most látom, mikről maradtam le! Illetve, szerencsére még nem maradtam le. Például Didó levegős kihívásáról a SB-n. Pont jókor jött, mert most éppen aktuális fotóim is voltak hozzá. Gyermekem ugyanis kipróbálta a sétarepülést, mégpedig a Mamival, a Tihanyi-félsziget és a Balaton fölött tettek egy nagy kört. Nagyon tetszett mindkettőjüknek! Így hát kézenfekvő volt, hogy ezekből a fotókból válogatok Levegő témájú oldalamhoz:


Papír: VST Blogtrain -Kriszta
Elemek: Dido freebie-je
VST Blogtrain - Altalena, Bobita, Kriszta
Imlikeabird collab - Fanette Design, Bellisae Design
Lovely Poppies collab - Sekada Design

Úszóverseny és ezüstérmek

Ez egy "csak úgy" készült oldal, viszont annál fontosabb eseményt örökítettem meg! Kisfiam második lett élete első úszóversenyén, 2 ezüstérmet is nyert. Sajnos csak a telefon volt nálam, fényképezőgép nem, így hát azzal tudtam csak fotózni.


WA: Ányi
(A többi elemet sajnos nem tudom, már régebbi gyűjtésűek.)
Ui. most látom, hogy több hibát is vétettem a szövegben sajnos. Hát, siettem... most már mindegy, majd legközelebb a sietség mellett is igyekszem jobban odafigyelni.)

Anyuék Erdélyben

A Scrapbook.hu e havi kihívás-sorozatának harmadik részére készült az oldalam. Itt a feladat az volt, hogy a háttér legalább 50%-a csíkos papírból legyen.
A fotó egészen friss, mert anyuék nemrég jöttek haza romániai üdülésükről, ott készült ez a kép is. Bővebb leírást itt olvashattok róla.
És az oldalam:


Papír: Janka

Elemek: BellisaeDesign: LovelyPoppies (collab), MizKitten:FairyForest

Apa és fia

Kihívás-sorozat indult a Scrapbook.hu-n, amiből az első címe: Gondolatok. Ezen belül pedig Beszteri az apákra hívja fel figyelmünket, ezzel a témával kell oldalt készíteni, amihez egy nagyon szép freebie is jár. :-)

Mi már sajnos (legalábbis a gyerekünk szempontjából mindenképpen az...) elváltunk, de szerencsére apa és fia nagyon jó kapcsolatban maradtak ezután is. Még nem készítettem róluk oldalt, itt volt az ideje. :-)
Itt azt hiszem, Dobogókőn kirándultak éppen.


WA: Beszteri
Egyebek: MelDesign, Thaliris: Im like bird (collab)

Barátság

Nagyon jó volt a téma Cewe heti kihívásán: a barátság. Tulajdonképpen minden lényegeset leírtam az oldalra, amit készítettem. Itt még annyi "magyarázat", hogy a fotó azért van "lefejezve", hogy a barátnőm inkognítóban maradhasson. :-)
Amúgy tavaly nyáron készült.



Felhasználtam: Laurence Design: Espritpoudre (collab)

Hagyományosból digi

Ez is a Nemzetközi SB nap kihívásainak egyike, aminek lényege, hogy választunk egy hagyományos oldalt, amit liftelünk, de digitális formában (vagy fordítva).
Én Izzie egyik hagyományos oldalát választottam, ami nagyon tetszett. Itt van az én digi verzióm:


/ Felhasználtam: levél: Janka, filmszalag: Cewe, a többit sajnos nem tudom... /

És az eredeti oldal, Izzie alkotása:


Rengeteg jobbnál-jobb kihívás volt még egyébként, de sajnos ma járnak le a határidők, és hétközben nem volt időm alkotni. :-/ Pedig sok volt, ami nagyon tetszett! De legalább ebben a 2 kihívásban részt tudtam venni.

Nemzetközi scrapbook nap

A nemzetközi scrapbook nap alkalmával ismét rengeteg jobbnál-jobb kihívás van a Scrapbook.hu-n! Én egyelőre egybe neveztem be, a Megakészlet kihívásba, ahol az a feladat, hogy a kreatív csapat által alkotott gyönyörű készlet elemeit felhasználva kell oldalt készíteni. Na, hát ez nem volt nehéz, öröm volt a készlettel alkotni. :-)

Ezt készítettem:

Felhasználtam hozzá:
Altalena, Beszteri, Dido, Janka, Sabee és Mörjike készleteiből

Köszönet! :-)

Anya és gyermek

Egy újabb pontgyűjtő kihívás a Scrapbook.hu-n, házigazdája Eszter /Beszteri/. A téma nagyon jó: Anya és gyermek. 2 oldalt is készítettem, az egyiken anyukám van megörökítve egy horvátországi kiránduláson. A másikon pedig én a kisfiammal, a Velencei-tónál egy tavaszi napon.



Felhasználtam:
WA: Beszteri, Budaházi Brigitta
Elemek, papírok: Magnolia Blogtrain /Altalena, BeeDee, Kriszta/
Lovelypoppies collab /SekanaDesign, BellisaeDesign/

Húsvéti

Cewe e heti kihívásának témája, hogy ki hogyan töltötte a húsvétot. Mi így:


Felhasználtam:
Magnolia Blogtrain / Papír: Altalena, Elemek: OsDesign,
DTimy, Timo/

Kellemes húsvéti ünnepeket!

Ezúton kívánok kellemes ünneplést minden kedves Olvasómnak!

Fotó: saját :-)
Elemek: Alegna Design: Happy Easter Add-on freebie

Cewe 100. heti kihívására

Ezúton is gratula a 100. kihíváshoz! Továbbiakban beszéljen helyettem az oldalam:



Felhasználtam:
Cewe: Glassfusing2
Fanette Design. HakiaD: Esprit poudré (collab)

Nem tudhatom...

Szuper a heti kihívás a Cewén! Egy kedvenc versünkkel kellett oldalt készíteni. Mivel nekem több ilyen is van, például József Attilától, Ady Endrétől, Arany Jánostól... és Radnótitól. Végül utóbbi költő egyik gyönyörű költeményét választottam: Nem tudhatom...


Felhasználtam:
MizzKitten: FairyForest

Tavaszi megújulás

Beszteri újabb remek kihívása a Scrapbook.hu-n! A címe Tavaszi megújulás, és nagyon szép freebie-csomagot is készített hozzá, ami WA-okat, és címfeliratokat tartalmaz. Megtalálod a kihívás oldalán ezt is.
És az oldalam, friss fotóval az egyik százszorszépemről:


Hozzávalók:
WA: Beszteri
Papír, elemek: Alegna Designs: Happy Easter /freebie/

A nő

A Scrapbook.hu újabb pontgyűjtő kihívásának házigazdája Beszteri, témája pedig: a nő, a nőiesség. Ehhez Beszteri és Budaházi Brigitta szuper freebie-ket is készített. Az oldalamhoz egy 2006-ban készült fotót használtam fel, amikor még nagyon boldog voltam, és igazán nőnek éreztem magam. Arról is nevezetes ez a fotó, hogy akkor láttam először a Tengert, amely maradandó és meghatározó élményt nyújtott számomra.

És akkor az oldalam:


/ WA: Beszteri
Elemek, papírok: Ninie Design, Belliesae Design, MaryPop Designs, Friendly Scrap. /

Rohan az idő...

Cewe e heti kihívása nagyon jó volt (mint általában:-)), egy Koncz Zsuzsa dalt kellett választani, és azzal kapcsolatban oldalt készíteni.
Mostanában kissé "sötét" oldalak születnek a kezem alatt. Nem is erőltetek mást, hagyom, hogy az alakuljon, ami jön magától. Talán ez is egy kis segítség, hogy feldolgozzak dolgokat, melyek mostanában történtek-történnek az életemben (illetve, már hónapok óta zajlanak ezek a változások). Nem mondanám, hogy pozitív történések ezek, sőt. De talán semmi nem történik véletlenül, ki tudja, mire jó ez, mit tanulhatok belőlük. Különben meg, azt mondják, amibe nem halsz bele, attól megerősödsz. :-) Próbálom megtalálni és megélni a szépet és jót a mindennapokban, és a lehető legjobbat kihozni az életemből, bármilyen szomorúnak és nehéznek is érzek bizonyos dolgokat. Például, most annak nagyon örülök, hogy végre itt a tavasz, süt a Nap, kezd egyre jobb idő lenni, és egyre hosszabbak a nappalok!
Szóval, ilyen vegyes, édes-bús érzelmekkel átszőve született az alábbi oldalam, melyhez a Rohan az idő c. számból választottam egy részletet.

Felhasználtam: "collab CT de Doudou's Designs partie de Audrey" /elemek és papír/
Mye De Leon Digital Designs: Splendor /elemek/

Kapu

Cewe 93. heti kihívására készítettem ezt az oldalt. Fotónak egy szép székely kaput választottam, amin már látszik az IDŐ. Az idézet pedig rögtön eszembe jutott a kihívás kapcsán, bár eredetileg azt hiszem, hogy ajtó szerepel benne, nem kapu - de a lényeg attól még ugyanaz marad.

"Ha egy kapu bezárul, mindig kinyílik helyette egy másik."


Az elemeket sajnos már nem tudom, honnan vettem (a mappában, ahol vannak, nincs ott az alkotó vagy lelőhely neve). Ezenkívül textúrákat is használtam, beléjük szerettem. :-)

Cewe 91.heti kihívására

Ezen a héten, a Valentin-napra is tekintettel, a szeretettel kapcsolatos oldalt kellett alkotnunk. De ezúttal nem egy személyről, hanem egy tárgyról, dologról, szokásról kellett szólnia az oldalnak, amit szeretünk.
Nem kérdés, hogy az autómról készült az oldalam. :-) Komment a képen olvasható.

Tavaszi gondolatok - Cewe 89.heti kihívása

Még egy kihívás mára, ezt nem (sem) hagyhattam ki, mert a kedvenc évszakomról szól: a Tavaszról. Íme az oldalam:
Betűk: Sahlin Studio
Elemek: Verena Designs
Idézet: Citatum
Fotó: DeviantArt

Szerelem, szeretet, gondoskodás

Ez a címe Beszteri pontgyűjtő kihívásának a Scrapbook.hu-n, amiről itt olvashatsz bővebben. Nagyon jó ötlet volt, hogy nem csak a szerelemről szólhatnak az oldalak, hanem a szeretetről is, így sokkal tágabb értelmezést kapott a játék.

Az én oldalam:


És ugyanaz, egy másik papírral (nem tudtam dönteni :-))


Felhasználtam:
WA: Beszteri, Budaházi Brigitta
Elemek, papír: Anita Design, SAS Design: Reflection (collab)
/és pár régebbi elem, amit sajnos nem tudok, honnét származik/